Rav Aage Museum.


Bjarne Hansen (Rav Aages søn) har lige som sin fader, åbnet op for besøgende til sin hobby ravsliberi – og udstilling af både sin egen og Rav Ages samling af unikke ravstykker fundet ved Vesterhavet.

Det unikke ved ravet er:

Dets alder og størrelse, sammensætning i forskellige typer, farver og glød, samt dets udstråling og varme. Og ikke mindst dets historie gennem tiden, hvor vi mennesker har eksisteret. Tænk på, at der ikke noget rav på museet som er under 35 mill. år gammel, noget af ravet formodes endda at være op mod 200 mill. år gammel – i den tidsspænd er et menneskealder ikke meget - og de få tusinde år der har været mennesker på jorden fylder heller ikke meget i den perspektiv.

 

I forbindelse med musset er der et lille ravsliberi, hvor man kan følge med i hvordan man former et unik smykke.

 

Museet inderholder (trods sin ringe størrelse) et meget stor  stor ravsamling af unikke rav klumper fundet ved Vesterhavet gennem to generationer. Des for uden en fortælling om Rav-Aages kamp for miljøet i lokalområdet, som endte med at han i 96 fik Ridderkorset for sin store indsats.

 Her er en rundvisning af hvad der kan ses i museet klik på herunder
og der kommer en ny side i bunden trykkes på play og man kan
juster antal sekunder god fornøjelse.

            Her for rundvisning.

Museet viser også en film, hvor Rav-Aage fortæller om sin liv, sin kamp for miljøet og sin store passion for rav. Filmen er optaget på foranledning af Rektor Lars Ebbensgård, som gennem filmen samtaler med Rav-Age.

 

Da museet også har en stor samling af ”ravstykker med insekter” i, vil de pga. sin ringe synlighed blive vist på et dias show på et skærm, så gæsterne kan se insekterne i stor størrelse.

 

Rav huset er en tro kopi af Rav Aages fødehjem og lavet af Rav-AageRetur.